De Zwaan Metaal-Dordt B.V.
search

Scheepvaart en offshore

Onderdelen die mechanisch zwaar belast worden in een corrosieve omgeving, denk hierbij aan scheepschroef afdichtingen, waterpomp assen en ander roterend equipment aan boord van schepen. Zowel voor binnvaart als zeevaart. Bij de Zwaan Metaal bieden we al meer dan 65 jaar metallische coatings die uitermate geschikt zijn voor de scheepvaart.

Prijs aanvragen

De loopbussen specialist

De Zwaan Metaal is de specialist in loopbussen en schroefafdichtingen. Door continu te investeren in het beste apparatuur hebben wij de beschikking over een state of the art machinepark. Hierdoor kunnen wij loopbussen en scheepschroefafdichtingen voorzien van de meest innovatieve en slijtvaste coating onze ZM Ultimate Tungsten coating. Dit is een HVOF gespoten coating bestaande uit wolframcarbides (tungsten). Deze coating zorgt voor en enorme verlenging van de levensduur van uw loopbussen en schroefafdichtingen.

Naslijpen in eigen huis tot Ø850mm

Of het onderdeel nu klein of groot is vaak is het onmisbaar en is het de wens zo snel mogelijk weer op het water te zijn. Het uitgebreide machinepark van de Zwaan Metaal is in staat onderdeeltjes van Ø8mm tot en met Ø1500mm te behandelen daarnaast zijn wij in staat om tot een diameter van Ø850mm in eigenhuis na te slijpen. Dit zorgt ervoor dat wij levertijden tussen Ø8 en Ø850mm geheel in eigen hand hebben.

Snelheid is ons specialisme

Aangezien wij als meer dan 65 jaar werkzaam zijn voor klanten in de scheepvaart en offshore weten wij als geen ander dan korte doorlooptijd en spoed eerder regelmaat zijn dan uitzondering. Wij zijn dan ook volledig hier op ingesteld en proberen u altijd zo snel mogelijk verder te helpen. Mede door ons uitgebreide machinepark met hoge capaciteit bent u altijd snel aan de beurt.

Scheepvaart en offshore - HVOF spuiten - Specificaties van HVOF spuiten
Scheepvaart en offshore - Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 is De Zwaan gespecialiseerd in het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. Deze coatings zijn ten behoeve van corrosiebestendigheid, slijtage preventie, hitteweerstand, erosiebestendigheid en elektronische isolatie. Eveneens valt maatvoering en slijtage herstel van uw kostbare onderdelen ook tot ons specialisme. Al meer dan 65 jaar bieden wij de oplossing voor het voorkomen van slijtage en verspilling van uw onderdelen. Graag helpen wij u verder om uw (toekomstige) machine een duurzamere oplossing te bieden.

De leverancier voor uw innovatieve coatings

Hoe u de onderdelen aanlevert kan u het beste met onze experts overleggen. De Zwaan Metaal kan alle vóór- en nábewerkingen veelal in huis verzorgen. Hierdoor kunnen wij snelle levertijden hanteren. Doordat wij al meer dan 65 jaar ervaring hebben op het gebied van metalliseren en machineren gaan wij niet snel een uitdaging uit de weg. Wij kunnen u volledig ontzorgen door het compleet vervaardigen van uw onderdeel en het transport regelen. Van A tot Zwaan, bij ons bent u aan het juiste adres!
 

Certificaten en lidmaatschappen

GTS Europe

GTS Europe

Lloyd's Register

Lloyd's Register

VTS

VTS

Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie

Over De Zwaan Metaal

Ons specialisme is het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. 

Wij van De Zwaan Metaal zijn experts op het gebied van:

  • Loopbussen, liners, afdichtingsvlakken en scheepschroefafdichtingen
  • Maatvoering, lagerpassing en passing herstel van roterend equipment
  • Het verbeteren en veranderen van oppervlaktes van hightech onderdelen.

Wij doen dit voor onderdelen van ø10mmx50mm tot ø1500x5500mm.

Al meer dan 65 jaar ervaring

Bij De Zwaan Metaal zijn we sinds 1957 gespecialiseerd in het oplossen en voorkomen van slijtage en verspilling. Graag helpen wij u verder om voor uw (toekomstige)machine een duurzamere oplossing te bieden.

Neem contact op