De Zwaan Metaal-Dordt B.V.
search

Industrie en petrochemie

In de industrie en petrochemie draaien plants 24/7 door en worden installaties continu belast. Daarnaast is het de wens stilstand tot een minimum te beperken. En als er stilstand is, moet dit zo kort mogelijk zijn. Zwaan Metaal is al jaar en dag bekend met dit fenomeen. Wij bieden dan ook oplossingen om overmatige slijtage tegen te gaan. En in geval van stilstand revisies met zeer korte doorlooptijden te behandelen. Wij brengen met behulp van verschillende technieken specifieke metallische coatings aan geoptimailiseerd voor uw processen en wensen. 

Prijs aanvragen

Slijtage en onderhoud beperken

Door gebruik te maken van onze innovatieve metallische coatings beperkt u stilstand door slijtage. U kunt dit preventief aanpakken maar correctief is ook mogelijk bij de Zwaan Metaal. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende soorten coatings waar wij u over adviseren met betrekken tot uw speciefieke processen, eisen en wensen. 

Uw onderdelen behouden dezelfde maatvoering

Het proces en de spuitlaag die met onze koude processen worden aangebracht, zullen uw onderdelen niet negatief beïnvloeden. De bestaande maatvoering en de structuur van het materiaal blijven hetzelfde. Dit komt, doordat de onderdelen gedurende het gehele proces niet warmer worden dan 150°C. Het proces is volledig computer gestuurd voor een maximale reproduceerbaarheid.

Ontzorgen is onze specialiteit.

Bij de Zwaan Metaal zijn uw onderdelen in goede handen en worden ze ten alle tijde met hoogste zorg behandeld. Wij beschikken over een uitgebreid innovatief machinepark waardoor wij vrijwel alle vóór- en nábewerkingen in eigen fabriek kunnen verzorgen. Dit komt de doorlooptijd van een (spoed) reparatie of preventieve behandeling ten goede. Ook op het gebied van transport kunnen wij u verder helpen, vraag ons naar de mogelijkheden.

Industrie en petrochemie - HVOF spuiten - Specificaties van HVOF spuiten
Industrie en petrochemie - Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 is De Zwaan gespecialiseerd in het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. Deze coatings zijn ten behoeve van corrosiebestendigheid, slijtage preventie, hitteweerstand, erosiebestendigheid en elektronische isolatie. Eveneens valt maatvoering en slijtage herstel van uw kostbare onderdelen ook tot ons specialisme. Al meer dan 65 jaar bieden wij de oplossing voor het voorkomen van slijtage en verspilling van uw onderdelen. Graag helpen wij u verder om uw (toekomstige) machine een duurzamere oplossing te bieden.

De leverancier voor uw innovatieve coatings

Hoe u de onderdelen aanlevert kan u het beste met onze experts overleggen. De Zwaan Metaal kan alle vóór- en nábewerkingen veelal in huis verzorgen. Hierdoor kunnen wij snelle levertijden hanteren. Doordat wij al meer dan 65 jaar ervaring hebben op het gebied van metalliseren en machineren gaan wij niet snel een uitdaging uit de weg. Wij kunnen u volledig ontzorgen door het compleet vervaardigen van uw onderdeel en het transport regelen. Van A tot Zwaan, bij ons bent u aan het juiste adres!
 

Certificaten en lidmaatschappen

GTS Europe

GTS Europe

Lloyd's Register

Lloyd's Register

VTS

VTS

Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie

Over De Zwaan Metaal

Ons specialisme is het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. 

Wij van De Zwaan Metaal zijn experts op het gebied van:

  • Loopbussen, liners, afdichtingsvlakken en scheepschroefafdichtingen
  • Maatvoering, lagerpassing en passing herstel van roterend equipment
  • Het verbeteren en veranderen van oppervlaktes van hightech onderdelen.

Wij doen dit voor onderdelen van ø10mmx50mm tot ø1500x5500mm.

Al meer dan 65 jaar ervaring

Bij De Zwaan Metaal zijn we sinds 1957 gespecialiseerd in het oplossen en voorkomen van slijtage en verspilling. Graag helpen wij u verder om voor uw (toekomstige)machine een duurzamere oplossing te bieden.

Neem contact op