De Zwaan Metaal-Dordt B.V.
search

Food

Centrifuges, mengers en pompen, in de voedselindustrie worden veel complexen installaties gebruikt die door continue belasting onderhevig zijn aan slijtage. Naast slijtage door reguliere processen vindt er ook vaak nog aantasting plaats door reinigings processen met agressieve en bijtende chemicalien om installaties weer steriel te krijgen. De Zwaan Metaal kan u verder helpen om uw onderdelen slijtvaster te maken. Of dit nu is voor abrasieve slijtage of chemische aantasting door cleaning in place (CIP) wij bieden advies en oplossingen op maat.

Vraag prijs aan

Bestand tegen Cleaning in place (CIP)

Een van onze innovatieve coatings die wij aanbieden zijn keramische coatings. Het voordeel van keramische coatings is de hoge mate van chemische bestendigheid dit in combinatie met goede slijtvaste eigenschappen is deze coating met uitstek geschikt voor toepassingen in de voedselindustrie. Hier worden vaak installaties gereinigd doormiddel van cleaning in place. De gebruikte reinigingsmiddelen kunnen erg agressief zijn, waardoor een hoge chemische bestendigheid wenselijk is.

Uw onderdelen behouden dezelfde maatvoering

De coatings die met innovatieve koude spuitprocessen worden aangebracht, zullen uw onderdelen niet negatief beïnvloeden. De bestaande maatvoering en de structuur van het materiaal blijven hetzelfde. Dit komt, doordat de onderdelen gedurende het gehele proces niet warmer worden dan 150°C. Het proces is volledig computer gestuurd voor een maximale reproduceerbaarheid.

Ontzorgen is onze specialiteit

Bij de Zwaan Metaal zijn uw onderdelen in goede handen en worden ze ten alle tijde met hoogste zorg behandeld. Wij beschikken over een uitgebreid innovatief machinepark waardoor wij vrijwel alle vóór- en nábewerkingen in eigen fabriek kunnen verzorgen. Dit komt de doorlooptijd van een (spoed) reparatie of preventieve behandeling ten goede. Ook op het gebied van transport kunnen wij u verder helpen, vraag ons naar de mogelijkheden.

Food - HVOF spuiten - Specificaties van HVOF spuiten
Food - Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 is De Zwaan gespecialiseerd in het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. Deze coatings zijn ten behoeve van corrosiebestendigheid, slijtage preventie, hitteweerstand, erosiebestendigheid en elektronische isolatie. Eveneens valt maatvoering en slijtage herstel van uw kostbare onderdelen ook tot ons specialisme. Al meer dan 65 jaar bieden wij de oplossing voor het voorkomen van slijtage en verspilling van uw onderdelen. Graag helpen wij u verder om uw (toekomstige) machine een duurzamere oplossing te bieden.

De leverancier voor uw innovatieve coatings

Hoe u de onderdelen aanlevert kan u het beste met onze experts overleggen. De Zwaan Metaal kan alle vóór- en nábewerkingen veelal in huis verzorgen. Hierdoor kunnen wij snelle levertijden hanteren. Doordat wij al meer dan 65 jaar ervaring hebben op het gebied van metalliseren en machineren gaan wij niet snel een uitdaging uit de weg. Wij kunnen u volledig ontzorgen door het compleet vervaardigen van uw onderdeel en het transport regelen. Van A tot Zwaan, bij ons bent u aan het juiste adres!
 

Certificaten en lidmaatschappen

GTS Europe

GTS Europe

Lloyd's Register

Lloyd's Register

VTS

VTS

Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie

Over De Zwaan Metaal

Ons specialisme is het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. 

Wij van De Zwaan Metaal zijn experts op het gebied van:

  • Loopbussen, liners, afdichtingsvlakken en scheepschroefafdichtingen
  • Maatvoering, lagerpassing en passing herstel van roterend equipment
  • Het verbeteren en veranderen van oppervlaktes van hightech onderdelen.

Wij doen dit voor onderdelen van ø10mmx50mm tot ø1500x5500mm.

Al meer dan 65 jaar ervaring

Bij De Zwaan Metaal zijn we sinds 1957 gespecialiseerd in het oplossen en voorkomen van slijtage en verspilling. Graag helpen wij u verder om voor uw (toekomstige)machine een duurzamere oplossing te bieden.

Neem contact op