De Zwaan Metaal-Dordt B.V.
search

Dredging

Drechtsteden en omgeving staan wereldwijd bekend om de kennis over baggeren. Bij de Zwaan Metaal zijn wij dan ook al meer dan 65 jaar bekend met deze industrie en gespecialiseerd in het voorkomen en verhelpen van slijtage. Doordat onderdelen zoals bagerpompen onderhevig zijn aan extreme belastingen en daarmee slijtage's zijn wij gespecialiseerd om deze slijtage doeltreffend te voorkomen en te verhelpen. Hiervoor hebben wij verschillende innovatieve coatings die zelfs voor de meest extreme omstandigheden geschikt zijn.

Prijs aanvragen

Expert in dredging proof coatings

Zijn uw onderdelen onderhevig aan extreme omstandigheden zoals bagger en zeewater? Om uw onderdelen te beschermen tegen deze extreme omstandigheden kunnen wij deze voorzien van een autogeen gespoten insmeltlegering. Deze homogene dikkere laag van circa 1mm heeft een enorm hoge hecht sterkte en kan voorzien worden van exotische harde materialen zoals tungstencarbides.

Ruim machinepark

Of het onderdeel nu klein of groot is vaak is het onmisbaar en is het de wens zo snel mogelijk weer op het water te zijn. Het uitgebreide machinepark van de Zwaan Metaal is in staat onderdeeltjes van Ø8mm tot en met Ø1500mm te behandelen daarnaast zijn wij in staat om tot een diameter van Ø850mm in eigenhuis na te slijpen. Dit zorgt ervoor dat wij levertijden tussen Ø8 en Ø850mm geheel in eigen hand hebben.

Ontzorgen is onze specialiteit

Bij de Zwaan Metaal zijn uw onderdelen in goede handen en worden ze ten alle tijde met hoogste zorg behandeld. Wij beschikken over een uitgebreid innovatief machinepark waardoor wij vrijwel alle vóór- en nábewerkingen in eigen fabriek kunnen verzorgen. Dit komt de doorlooptijd van een (spoed) reparatie of preventieve behandeling ten goede. Ook op het gebied van transport kunnen wij u verder helpen, vraag ons naar de mogelijkheden.

Dredging - HVOF spuiten - Specificaties van HVOF spuiten
Dredging - Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 is De Zwaan gespecialiseerd in het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. Deze coatings zijn ten behoeve van corrosiebestendigheid, slijtage preventie, hitteweerstand, erosiebestendigheid en elektronische isolatie. Eveneens valt maatvoering en slijtage herstel van uw kostbare onderdelen ook tot ons specialisme. Al meer dan 65 jaar bieden wij de oplossing voor het voorkomen van slijtage en verspilling van uw onderdelen. Graag helpen wij u verder om uw (toekomstige) machine een duurzamere oplossing te bieden.

De leverancier voor uw innovatieve coatings

Hoe u de onderdelen aanlevert kan u het beste met onze experts overleggen. De Zwaan Metaal kan alle vóór- en nábewerkingen veelal in huis verzorgen. Hierdoor kunnen wij snelle levertijden hanteren. Doordat wij al meer dan 65 jaar ervaring hebben op het gebied van metalliseren en machineren gaan wij niet snel een uitdaging uit de weg. Wij kunnen u volledig ontzorgen door het compleet vervaardigen van uw onderdeel en het transport regelen. Van A tot Zwaan, bij ons bent u aan het juiste adres!
 

Certificaten en lidmaatschappen

GTS Europe

GTS Europe

Lloyd's Register

Lloyd's Register

VTS

VTS

Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie

Over De Zwaan Metaal

Ons specialisme is het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. 

Wij van De Zwaan Metaal zijn experts op het gebied van:

  • Loopbussen, liners, afdichtingsvlakken en scheepschroefafdichtingen
  • Maatvoering, lagerpassing en passing herstel van roterend equipment
  • Het verbeteren en veranderen van oppervlaktes van hightech onderdelen.

Wij doen dit voor onderdelen van ø10mmx50mm tot ø1500x5500mm.

Al meer dan 65 jaar ervaring

Bij De Zwaan Metaal zijn we sinds 1957 gespecialiseerd in het oplossen en voorkomen van slijtage en verspilling. Graag helpen wij u verder om voor uw (toekomstige)machine een duurzamere oplossing te bieden.

Neem contact op