De Zwaan Metaal-Dordt B.V.
search

Plasma spuiten

Wordt uw high tech onderdeel aangetast door chemicalien en zuren? Frictie problemen of elektronische geleiding? Met onze innovatieve keramische coatings bieden wij u een tal van oplossingen. Met het Plasma spuitproces kunnen er keramsiche coatings op uw onderdelen aangebracht worden. Zowel op nieuwe als op gebruikte en versleten onderdelen.

Vraag prijs aan

Zware chemische belasting?

Plasma gespoten coatings staan bekend om hun specifieke bijzondere eigenschappen. Zo is het mogelijk met deze techniek keramische coatings aan te brengen met hoge chemische bestendigheid maar ook voor toepassingen waarbij elektronische isolatie, lage wrijvingsweerstand of een slijtvast oppervlak wenselijk is.

Uw onderdelen behouden dezelfde maatvoering

Het proces en de spuitlaag die met het plasma spuitproces spuiten wordt aangebracht, zullen uw onderdelen niet negatief beïnvloeden. De bestaande maatvoering en de structuur van het materiaal blijven hetzelfde. Dit komt, doordat de onderdelen gedurende het gehele proces niet warmer worden dan 150°C. Het proces is volledig computer gestuurd voor een maximale reproduceerbaarheid.

Bestand tegen Cleaning in place (CIP)

Het voordeel van keramische coatings in de hoge mate van chemische bestendigheid dit in combinatie met goede slijtvaste eigenschappen is deze coating met uitstek geschikt voor toepassingen in de voedselindustrie. Hier worden vaak installaties gereinigd door middel van cleaning in place, de gebruikte reinigingsmiddelen kunnen erg agressief zijn waardoor een hoge chemische bestendigheid wenselijk is.

Plasma spuiten - HVOF spuiten - Specificaties van HVOF spuiten

De voordelen van Plasma spuiten

Plasma spuiten biedt verschillende voordelen:

  • Hoge chemische bestendigheid: Coatings aanbrengen met hoge Chemische bestendigheid.
  • Zeer lage frictie: Zeer gladde en gepolijste keramische coatings.
  • Elektronische isolatie: Mogelijkheid om onderdelen elektronisch te isoleren in installaties en tandwielkasten.
  • Nieuwe onderdelen en revisie: Geschikt voor zowel nieuwe als gebruikte onderdelen.

Vraag prijs aan
Plasma spuiten - Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 is De Zwaan gespecialiseerd in het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. Deze coatings zijn ten behoeve van corrosiebestendigheid, slijtage preventie, hitteweerstand, erosiebestendigheid en elektronische isolatie. Eveneens valt maatvoering en slijtage herstel van uw kostbare onderdelen ook tot ons specialisme. Al meer dan 65 jaar bieden wij de oplossing voor het voorkomen van slijtage en verspilling van uw onderdelen. Graag helpen wij u verder om uw (toekomstige) machine een duurzamere oplossing te bieden.

De leverancier voor uw innovatieve coatings

Hoe u de onderdelen aanlevert kan u het beste met onze experts overleggen. De Zwaan Metaal kan alle vóór- en nábewerkingen veelal in huis verzorgen. Hierdoor kunnen wij snelle levertijden hanteren. Doordat wij al meer dan 65 jaar ervaring hebben op het gebied van metalliseren en machineren gaan wij niet snel een uitdaging uit de weg. Wij kunnen u volledig ontzorgen door het compleet vervaardigen van uw onderdeel en het transport regelen. Van A tot Zwaan, bij ons bent u aan het juiste adres!
 

Certificaten en lidmaatschappen

GTS Europe

GTS Europe

Lloyd's Register

Lloyd's Register

VTS

VTS

Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie

Snelle levertijd door state of the art machinepark

Het Plasma spuiten van uw producten kunnen wij in eigen huis verzorgen. Hierdoor kunnen wij u een snelle levertijd bieden. Onze experts zullen in overleg met u bepalen hoe uw onderdelen aangeleverd worden. Ook zullen zij u meer informatie geven over het verloop van het gehele proces. Heeft u toch nog vragen over Plasma spuiten en keramische coatings? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Vraag prijs aan