De Zwaan Metaal-Dordt B.V.
search

Elektrisch draadspuiten

Ingelopen tandwielpassing of lagerpassing? Een sneller, goedkoper of duurzamer alternatief voor een nieuwe rotoras, pompas of aandrijfas? Met het elektrisch draadspuit proces kunnen wij u snel verder helpen. Wij brengen uw gebruikte onderdeel in no time weer in top conditie!

Prijs aanvragen

Uw beschadigde onderdeel in no time weer als nieuw!

Elektrisch draadspuiten is de oplossing voor revisie van beschadigde onderdelen, denk hierbij aan ingelopen lagerpassingen, tandwielzittingen.

Uw onderdelen behouden dezelfde maatvoering

Het proces en de spuitlaag die met elektrisch draadspuiten wordt aangebracht, zullen uw onderdelen niet negatief beïnvloeden. De bestaande maatvoering en de structuur van het materiaal blijven hetzelfde. Dit komt, doordat de onderdelen gedurende het gehele proces niet warmer worden dan 150°C.

Snel en Duurzaam

Bij De Zwaan Metaal begrijpen wij dat de stilstand van uw installatie tot het minimum beperkt moet worden. Door middel van het elektrisch draadspuiten kunnen wij inspringen op deze noodzaak. In zeer korte tijd kunnen wij doorgaans uw onderdeer weer in topconditie krijgen. Naast de snelle reparatie is hergebruik van onderdelen de toekomst, dit bespaart grondstoffen, uitstoot en in veel gevallen ook nog eens geld. Door onze expertise en keuze van coating kan uw onderdeel zelfs slijtvaster worden.

Elektrisch draadspuiten - Elektrisch draadspuiten - Specificaties van Elektrisch draadspuiten

De voordelen van Elektrisch draad spuiten

Elektrisch draadspuiten spuiten biedt verschillende voordelen:

  • Snel: Snel uw onderdeel weer in top conditie
  • Veel of weinig schade: Laagdiktes van 0,5 tot 5mm
  • Betrouwbaarder: Betrouwbaarder en beter gecontroleerde oplossing dan lassen
  • Keuze: Keuze uit verschillende coatings

Prijs aanvragen

Voor welke onderdelen is Elektrisch draadspuiten geschikt?

Elektrisch draadspuiten wordt voornamelijk toegepast op gebruikte onderdelen die gereviseerd worden. Lichte of zware schades kunnen snel opgelost worden mits dit natuurlijk technisch verantwoord is. Maar de techniek kan ook toegepast worden op nieuwe onderdelen indien speciale eisen aan een opppervlakte gesteld worden. Denk hierbij aan glijlagervlakken en een gripcoating. Door ons uitgebreide machinepark kunnen wij onderdeeltjes van Ø10x50mm tot Ø1500x5500mm behandelen.

  • Pompassen
  • Aandrijfassen
  • Rotor assen
  • Glijlager vlakken
  • Tandwielassen
Elektrisch draadspuiten - Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 is De Zwaan gespecialiseerd in het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. Deze coatings zijn ten behoeve van corrosiebestendigheid, slijtage preventie, hitteweerstand, erosiebestendigheid en elektronische isolatie. Eveneens valt maatvoering en slijtage herstel van uw kostbare onderdelen ook tot ons specialisme. Al meer dan 65 jaar bieden wij de oplossing voor het voorkomen van slijtage en verspilling van uw onderdelen. Graag helpen wij u verder om uw (toekomstige) machine een duurzamere oplossing te bieden.

De leverancier voor uw innovatieve coatings

Hoe u de onderdelen aanlevert kan u het beste met onze experts overleggen. De Zwaan Metaal kan alle vóór- en nábewerkingen veelal in huis verzorgen. Hierdoor kunnen wij snelle levertijden hanteren. Doordat wij al meer dan 65 jaar ervaring hebben op het gebied van metalliseren en machineren gaan wij niet snel een uitdaging uit de weg. Wij kunnen u volledig ontzorgen door het compleet vervaardigen van uw onderdeel en het transport regelen. Van A tot Zwaan, bij ons bent u aan het juiste adres!
 

Certificaten en lidmaatschappen

GTS Europe

GTS Europe

Lloyd's Register

Lloyd's Register

VTS

VTS

Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie