De Zwaan Metaal-Dordt B.V.
search

Autogeen warm spuiten

Zijn uw onderdelen onderhevig aan extreme omstandigheden zoals bagger en zeewater? Om uw onderdelen te beschermen tegen deze extreme omstandigheden kunnen wij deze voorzien van een autogeen gespoten insmeltlegering. Deze homogene dikkere laag van circa 1mm heeft een enorm hoge hecht sterkte en kan voorzien worden van exotische harde materialen zoals tungstencarbides.

Prijs aanvragen

Coatings voor de meest extreme omstandigheden

Autogeen warm spuiten is een spuitproces waarbij de aangebrachte coating in tegenstelling tot alle koud spuitprocessen wel een metallurgische verbinding aangaat met het substraat. Hierdoor is de hechtsterkte aanzienlijk hoger dan bij andere spuitprocessen. Daarnaast is de coating volledig homogeen en is er geen sprake meer van porositeit. De aangebrachte coatingszijn dan ook goed bestand tegen lijn, punt en stootbelasting. Toepassingen onder de meest extreme omstandigheden zoals in dredge pompen zijn dan ook niet uitgesloten.

Bespaar op lange termijn door preventief te coaten

Door onderdelen preventief te voorzien van een autogeen warm gespoten coating krijgt het onderdeel een aanzienlijk langere levensduur dan zonder coating. De autogeen warm gespoten coatings zijn de dikste slijtvaste coatings varierend van 0,5 tot 1mm in laagdikte. Naast de hoge haalbare hardheid op microbasis van 75Hrc en de ductieve nikkel matrix zijn deze coatings bestand tegen de meest varierende belastingen. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens het aanbrengen van deze lagen wordt het poeder nauwkeurig gedoseerd onder druk door een vlamspuitpistool gespoten en gesmolten. Zodra het poeder is aangebracht krijgt het werkstuk een warmtebehandeling van 1050°C-1150°C waardoor het aangebrachte poeder wordt ingesmolten op het werkstuk. Dit om een hechting te creëren tussen de spuitlaag en het werkstuk. De autogeen warm gespoten spuitlagen hebben door de insmelting een homogene structuur.

Autogeen warm spuiten - Autogeen warm spuiten - Specificaties van autogeen warm spuiten

Certificaten en lidmaatschappen

GTS Europe

GTS Europe

Lloyd's Register

Lloyd's Register

VTS

VTS

Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie

De voordelen van Autogeen warm spuiten

Autogeen warm spuiten biedt verschillende voordelen:

  • Dikkere slijtvaste coatings: Dikkere slijtvaste coatings van 0,5 tot 1mm
  • Geen ondercorosie: autogeen ingesmolten coatings zijn volledig homogeen dus geen last van ondercorosie
  • Ductieve coatings: Door te kiezen voor een nikkel basis matrix zijn deze coatings aanzienlijk ductiever en ook hard.
  • Veel soorten belasting: Coatings bestand tegen veel verschillende soorten belasting en invloeden.

Prijs aanvragen
Autogeen warm spuiten - Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 is De Zwaan gespecialiseerd in het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. Deze coatings zijn ten behoeve van corrosiebestendigheid, slijtage preventie, hitteweerstand, erosiebestendigheid en elektronische isolatie. Eveneens valt maatvoering en slijtage herstel van uw kostbare onderdelen ook tot ons specialisme. Al meer dan 65 jaar bieden wij de oplossing voor het voorkomen van slijtage en verspilling van uw onderdelen. Graag helpen wij u verder om uw (toekomstige) machine een duurzamere oplossing te bieden.

De leverancier voor uw innovatieve coatings

Hoe u de onderdelen aanlevert kan u het beste met onze experts overleggen. De Zwaan Metaal kan alle vóór- en nábewerkingen veelal in huis verzorgen. Hierdoor kunnen wij snelle levertijden hanteren. Doordat wij al meer dan 65 jaar ervaring hebben op het gebied van metalliseren en machineren gaan wij niet snel een uitdaging uit de weg. Wij kunnen u volledig ontzorgen door het compleet vervaardigen van uw onderdeel en het transport regelen. Van A tot Zwaan, bij ons bent u aan het juiste adres!