De Zwaan Metaal-Dordt B.V.
search

Autogeen spuiten Koud

Een lagerpassing van een dure tandwielkast, lantaarnstuk of lagerschild laten herstellen? Maanden levertijd voor een nieuw onderdeel? Wij helpen u direct verder, de versleten boring kunnen wij namelijk autogeen inspuiten met een tal van metallische coatings. Uw onderdeel is snel weer gereed voor assemblage, en ook een stuk duurzamer!

Prijs aanvragen

De flexibele oplossing voor complexe onderdelen

Autogeen spuiten koud onderscheidt zich van andere thermische spuitprocessen, door de hoge mate van flexibiliteit die wij hebben tijdens het aanbrengen. Door het compacte formaat van de spuit gun en ruime mogelijkheden van uitbreiding die op de gun gebruikt kunnen worden is het een zeer flexibele oplossing. Door een grote verscheidenheid aan verschillende materialen die aangebracht kunnen worden biedt deze techniek voor veel probelemen een oplossing.

Gietijzer? Geen probleem!

Een voorbeeld waar deze techniek in uitblinkt is het herstel van versleten lagerzittingen in tandwielkasten. Aangezien er een ruime keuze is aan verschillende coatings kunnen er ook coatings op gietijzer aangebracht worden. Daarnaast valt dit proces ook onder de "koude" processen waarbij er een continue controle is op de temperatuur van het product zodat deze niet warmer wordt van 150°C. Uw kostbare product is in veilige handen.

Hoe werkt het proces?

Het coating poeder of draad wordt via het spuitpistool door een gas-zuurstof vlam geinjecteerd. Hierdoor smelt de draad of poeder deeltjes en worden deze op het product aangebracht door de computer gestuurde langsloop aandrijving kan er uiterst nauwkeurig de laagdikte bepaald worden.

Autogeen spuiten Koud - Autogeen spuiten koud - Specificaties van Autogeen spuiten kou

De voordelen van autogeen koud spuiten

Autogeen koud spuiten biedt verschillende voordelen:

  • Divers: Uitermate divers aanbod van spuitmaterialen
  • Flexibel: Klein flexibel spuitpistool dat op veel plaatsen gebruikt kan worden.
  • Inwendig: Bij uitstek geschikt voor het inwendig aanbrengen van coatings.
  • Glijlagers: De aangebrachte coatings zijn microporeus en daardoor zeer geschikt voor glijlager toepassingen.

Prijs aanvragen
Autogeen spuiten Koud - Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 de specialist in metallische coatings

Sinds 1957 is De Zwaan gespecialiseerd in het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. Deze coatings zijn ten behoeve van corrosiebestendigheid, slijtage preventie, hitteweerstand, erosiebestendigheid en elektronische isolatie. Eveneens valt maatvoering en slijtage herstel van uw kostbare onderdelen ook tot ons specialisme. Al meer dan 65 jaar bieden wij de oplossing voor het voorkomen van slijtage en verspilling van uw onderdelen. Graag helpen wij u verder om uw (toekomstige) machine een duurzamere oplossing te bieden.

De leverancier voor uw innovatieve coatings

Hoe u de onderdelen aanlevert kan u het beste met onze experts overleggen. De Zwaan Metaal kan alle vóór- en nábewerkingen veelal in huis verzorgen. Hierdoor kunnen wij snelle levertijden hanteren. Doordat wij al meer dan 65 jaar ervaring hebben op het gebied van metalliseren en machineren gaan wij niet snel een uitdaging uit de weg. Wij kunnen u volledig ontzorgen door het compleet vervaardigen van uw onderdeel en het transport regelen. Van A tot Zwaan, bij ons bent u aan het juiste adres!
 

Certificaten en lidmaatschappen

GTS Europe

GTS Europe

Lloyd's Register

Lloyd's Register

VTS

VTS

Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie