De Zwaan Metaal-Dordt B.V.
search

Lagerpassingen

Een lagerpassing die versleten is kan ernstige problemen voor uw machine veroorzaken. Het vermindert niet alleen de efficiëntie, maar kan ook leiden tot aanzienlijke schade. De Zwaan Metaal biedt voor lagerpassingen snelle en duurzame oplossingen. Afhankelijk wat de oorzaak van de slijtage is, kunnen wij u een passende innovatieve metallische coating adviseren. Inwendige lagerpassingen of uitwendige lagerpassingen zijn voor ons beiden veelal geen probleem en kunnen wij door ons uitgebreide machinepark in huis herstellen. Wilt u uw lagerpassing herstellen of slijtage juist voorkomen? Neem dan contact met ons op of vul onze handige offerteaanvraag tool in, dan ontvangt u binnen twee werkdagen uw offerte. 

Prijs aanvragen
2732-lagerpassing.webp

Laat uw machine langer meegaan

Machineonderdelen hebben passingen die van kritisch belang zijn, zoals pompassen, aandrijfassen, rotorassen, lagerschilden, lagerstoelen, lantaarnstukken en tandwielassen. Het is belangrijk dat uw lagerpassingen de juiste aandacht krijgen om zo lang mogelijk mee te gaan. Wij helpen u hier graag mee met advies over de juiste metallische coating, afgestemd op de specifieke omgeving, belasting en toepassing van uw installatie en onderdelen.

Lagerpassingen - Lagerpassingen slijtage
Lagerpassingen - Lagerpassingen slijtage afbeelding links

Wat te doen bij een versleten lagerpassing

Om een versleten lagerpassing te reviseren kunnen wij gebruik maken van verschillende technieken. Dit zijn HVOF spuiten, elektrisch draadspuiten, autogeen poederspuiten, koud en plasma spuiten. De keuze welke techniek gebruikt wordt is afhankelijk van het product en in welke omstandigheden deze wordt gebruikt. Aan de hand van de techniek wordt een advies gegeven welke metallische coating het best gekozen kan worden.

Over De Zwaan Metaal

Ons specialisme is het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. 

Wij van De Zwaan Metaal zijn experts op het gebied van:

  • Loopbussen, liners, afdichtingsvlakken en scheepschroefafdichtingen
  • Maatvoering, lagerpassing en passing herstel van roterend equipment
  • Het verbeteren en veranderen van oppervlaktes van hightech onderdelen.

Wij doen dit voor onderdelen van ø10mmx50mm tot ø1500x5500mm.

Al meer dan 65 jaar ervaring

Bij De Zwaan Metaal zijn we sinds 1957 gespecialiseerd in het oplossen en voorkomen van slijtage en verspilling. Graag helpen wij u verder om voor uw (toekomstige)machine een duurzamere oplossing te bieden.

Neem contact op