De Zwaan Metaal-Dordt B.V.
search

Fretting

Fretting is een gevolg van ongewenste beweging tussen onderdelen, bijvoorbeeld een as en een lager. Door deze microbewegingen kan er koudlas ontstaan. In praktijk wordt fretting ook wel passingsroest genoemd. 

Prijs aanvragen
2722-fretting.png

Producten

Pompassen, aandrijfassen, loopassen, tandwielassen en alle nog ontbrekende soorten assen waar passingen met lagers ect. op voor komen kunnen onderhevig zijn aan fretting ofwel passingsroest. 

Fretting - fretting slijtage
Fretting - Abrasieve slijtage afbeelding links

Wat te doen bij fretting

Wij beschikken over meerdere technieken om fretting doeltreffend aan te pakken. Afhankelijk wat de toepassing is van de as adviseren we een techniek en een van onze innovatieve coatings. De as op de afbeelding hiernaast is hersteld doormiddel van het elektrisch draadspuit proces in combinatie met de ZM Excelent Stainless coating. Deze coating is uitermate geschikt voor het herstel van dergelijke lagerpassingen. Daarnaast kunnen wij alle voor en nabewerkingen in huis verzorgen.

Over De Zwaan Metaal

Ons specialisme is het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. 

Wij van De Zwaan Metaal zijn experts op het gebied van:

  • Loopbussen, liners, afdichtingsvlakken en scheepschroefafdichtingen
  • Maatvoering, lagerpassing en passing herstel van roterend equipment
  • Het verbeteren en veranderen van oppervlaktes van hightech onderdelen.

Wij doen dit voor onderdelen van ø10mmx50mm tot ø1500x5500mm.

Al meer dan 65 jaar ervaring

Bij De Zwaan Metaal zijn we sinds 1957 gespecialiseerd in het oplossen en voorkomen van slijtage en verspilling. Graag helpen wij u verder om voor uw (toekomstige)machine een duurzamere oplossing te bieden.

Neem contact op