De Zwaan Metaal-Dordt B.V.
search

Corosie en chemische slijtage

Corosie en chemische slijtage zijn eigenlijk dezelfde soort slijtage. In beide gevallen hebben we het over niet wenselijke chemische reactie tussen het onderdeel en zijn omgevingsmedium. Hierdoor vergaat het oppervlakte van het onderdeel en zal na verloop van tijd het onderdeel niet meer bruikbaar zijn of falen. Voor verschillende omstandigheden hebben wij verschillende innovatieve metallische coatings in huis die doormiddel van verschillende technieken op uw product kan worden aangebracht zowel als reparatie als preventief.

Prijs aanvragen
2736-asjes-met-corosie.jpg

Producten

Bij de Zwaan Metaal zien wij verschillende soorten producten voorbij komen die onderhevig zijn aan corosie. Dit kunnen onderdelen zijn uit de chemische industrie, voedselindustrie en de scheepvaart. Deze onderdelen komen vaak in aanraking met corrosieve middelen maar ook met bijvoorbeeld zeewater.

Corosie en chemische slijtage - Abrasieve slijtage
Corosie en chemische slijtage - Abrasieve slijtage afbeelding links

Wat te doen bij corosie

Wij bieden verschillende oplossingen om corosie te verhelpen of om preventief tegen te gaan. Afhankelijk mat het medium waar het onderdeel mee in aanraking komt adviseren wij u de meest geschikte metallische coating. Bijvoorbeeld voor zeewater omgevingen adviseren wij vaak een HVOF gespoten ZM ultimate tungsten coating. En voor onderdelen die in chemische en bijtende omgevingen moeten functioneren hebben adviseren wij een Plasma gespoten ZM Excellent Ceramic.

Over De Zwaan Metaal

Ons specialisme is het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. 

Wij van De Zwaan Metaal zijn experts op het gebied van:

  • Loopbussen, liners, afdichtingsvlakken en scheepschroefafdichtingen
  • Maatvoering, lagerpassing en passing herstel van roterend equipment
  • Het verbeteren en veranderen van oppervlaktes van hightech onderdelen.

Wij doen dit voor onderdelen van ø10mmx50mm tot ø1500x5500mm.

Al meer dan 65 jaar ervaring

Bij De Zwaan Metaal zijn we sinds 1957 gespecialiseerd in het oplossen en voorkomen van slijtage en verspilling. Graag helpen wij u verder om voor uw (toekomstige)machine een duurzamere oplossing te bieden.

Neem contact op