De Zwaan Metaal-Dordt B.V.
search

Abrasieve slijtage

Doordat hardere deeltjes dan het product zelf continu langs het product schuren zullen er deeltjes van het product los komen en dit noemen we abrasieve slijtage. Het proces wordt na verloop van tijd erger doordat vaak ook de losgekomen deeltjes ook gaan schuren over het product. De Zwaan Metaal is een gespecialliseerd bedrijf in het aanbrengen van metallische slijtvaste coatings. De verschillende coatings kunnen versleten producten herstellen en toekomstige slijtage aanzienlijk verminderen. Voor meer informatie neem contact op.

Prijs aanvragen
2721-ingelopen-keerring-2.jpg

Wat kunnen wij bieden?

local_shipping
Snelle en spoed levering
info
65 jaar ervaring
person
Specialist in roterende onderdelen
workspace_premium
Lloyd's gecertificeerd
lightbulb
State of the art machinepark

Producten

Producten en toepassingen die onderhevig zijn aan abrasieve slijtage zijn bijvoorbeeld afdichtingsvlakken op loopbussen, pompassen, tandwielassen en aandrijfassen daarnaast ook op producten als transportschroeven. Tussen de keerring en het product hoopt vuil op wat vervolgens inslijt op het product. Transportschroeven worden continu blootgesteld aan abrasieve materialen.

Abrasieve slijtage - Abrasieve slijtage
Abrasieve slijtage - Abrasieve slijtage afbeelding links

Wat te doen bij abrasieve slijtage

Heeft uw onderdeel last van abrasieve slijtage of wilt u abrasieve slijtage voorkomen? Veel van deze problemen kunnen wij voor u oplossen doormiddel van een van onze themrische spuittechnieken. Wij adviseren in dit geval vaak een coating aangebracht met de HVOF techniek. Hierbij kunnen coatings aanbracht worden die opgebouwd zijn uit extreem harde en slijtvaste elementen zoals wolfraamcarbide (tungsten). Deze lagen hebben een hardheid op microbasis van +72Hrc. Daarnaast hebben deze lagen een dikte van 0,2-0,3mm waardoor uw onderdelen een langere tijd goed beschermd zijn.

Over De Zwaan Metaal

Ons specialisme is het aanbrengen van innovatieve metallische coatings. 

Wij van De Zwaan Metaal zijn experts op het gebied van:

  • Loopbussen, liners, afdichtingsvlakken en scheepschroefafdichtingen
  • Maatvoering, lagerpassing en passing herstel van roterend equipment
  • Het verbeteren en veranderen van oppervlaktes van hightech onderdelen.

Wij doen dit voor onderdelen van ø10mmx50mm tot ø1500x5500mm.

Al meer dan 65 jaar ervaring

Bij De Zwaan Metaal zijn we sinds 1957 gespecialiseerd in het oplossen en voorkomen van slijtage en verspilling. Graag helpen wij u verder om voor uw (toekomstige)machine een duurzamere oplossing te bieden.

Neem contact op